„Дан планете“

У сусрет Дану планете Земље ученици II/1 направили су на часу слободних
активности пригодан плакат. Ученици поручују : „Баш је фина здрава и чиста средина!“

Поново у врху!

Државно првенство у плесу одржано је овог месеца у Новом Саду. Ксенија Шаровић ученица II-2, заједно са својим другарицама из балетског студија  „Stage“ освојила је треће место.

Пуно успеха и у наредним такмичењима желe ти сви из наше школе. Браво!

Пролећни низ успеха ученика IV2

„Некако с пролећа“ у наше одељење су  почеле да стижу медаље и награде  🙂

Виктор Јакабфалви, атлетска „муња“ нашег одељења, освојио је златну медаљу на Пролетеровом кросу (300м, дечаци  2007.годиште ).

Лена Лацмановић, плесачица балетског студиа „Стаге“,освојила је златну и сребрну медаљу  на Државном првенству.

Лаура Вуков, талентована у ликовном изражавању , освојила је другу награду на ликовном конкурсу“Крв живот значи“ ОО Црвеног крста у Зрењанину.

Браво, другари!
Само напред!
Р.К.

Успеси на такмичењима

Наши ђаци су били вредни и учествовали на школским, општинским и окружним такмичењима, а неки се спремају и за републичка. Такмичења још увек трају и желимо им успеха. Честитамо ученицима и наставницима и овом приликом. Погледајте наше резултате.

Музички таленат

Да у Србији има музички талентоване деце, није новост и тајна, али да је међу нама у Змају један изузетно талентовани дечак, то је дивна вест! Сергеј Лацмановић, ученик 3-2 разреда је 26. марта у Београду на републичком такмичењу музичких школа Србије, свирајући трубу освојио 96,5 бодова и рангирао се на прво место у својој категорији !!!  Са осмехом на лицу и без много треме Сергеј је свој такмичарски програм одсвирао и својим другарима на часу музичке културе.  Осим честитки за постигнут успех, другари су му пожелели још много успешних наступа и громогласних аплауза! Браво, Сергеј!

„Психоактивне супстанце“

„Психоактивне супстанце“ је тема овогодишњег предавања које је ученицима 4. разреда одржала медицинска сестра Гордана Јовановић.
На врло приступачан начин, сликом и речју, ученици су упознали опасност разних дрога на психичко и физичко здравље људи.“

„Отворена врата“

Не само да је данас био леп и сунчан дан, него су нам данас у посети били будући прваци са својим родитељима.

Прво смо се мало играли и такмичили на полигону. Мали Змајевци хитро су обилазили препреке и показали да ће ускоро бити озбиљни спортисти. У холу школе наставници су презентовали своје предмете.

Мали Змајевци су са родитељима могли видети учионицу за продужени боравак, школску библиотеку или проверити знање у квизу, који су припремили ученици 8. разреда.

И за крај најлепше, упознавање са будућом учитељицом! Следеће школске године, учитељице у првом разреду биће Радмила Комленић и Весна Оприн, које су са својим ученицима, дочекале мале змајевце у учионицама.

 

Позив на „Отворена врата“

Поштовани родитељи и драга децо,
позивамо вас на „Отворена врата“ 22.03.2017. u 17h, на један час дружења. Желимо да вам представимо шта знамо и умемо, какве резултате остварујемо. Упознајте простор школе, савремену технологију коју користимо у раду и топлу атмосферу коју стварамо сви заједно.  🙂

Oкружно такмичење из роботикe

У суботу 18. марта 2017. године, хол наше школе био је препун робота!

Око столова су ужурбано ишли ученици, носећи жице, батерије, рачунаре.

Цео амбијент, личио је на сцену из научно фантастичних филмова.

А у ствари, одржавало се општинско – окружно такмичење из  техничког и информатичког образовања „РОБО-ИНТ Инвент “.  Предмет такмичења биле су роботика и интерфејс  технологије, па сте могли видети робота који прати линију на подлози, робота који црта, најављује посетиоце или укључује вентилатор када се повиси температура. Такмичари су демонстрирали начин рада, објашњавали како је дошло до израде модела, а кроз одбрану рада, потврђивали самосталаност у раду. Ученици наше школе, предвођени ментором Милошем Сором,  остварили су значајне резултате!

Петар Милинов из 81 – 1. место!

Славиша Шћекић из 72 – 3. место!

Иван Лалић из 71 – 3. место!

Сва тројица имају пласман на републичко такмичење! Браво момци!

 

Дупло злато за Марка

Међународни теквондо куп „Зрењанин опен“ одржан је по 7. пут у Зрењанину у недељу 12.3.2017. Учествовало је више од шесто такмичара из 11 земаља.

Иако се први пут такмичио у дисциплини кик Марко Вуков, ученик II2 освојио је 1. место.

Другу златну медаљу освојио је боривши се са годину дана старијим играчем из Новог Сада.

На листи од 39 најбољих такмичара овог купа, у конкуренцији пионира, Б категорије, узраста од 9-11 година, Марко заузима такође 1. место.

Од срца честитамо!