Одељења II разреда у посети музеју

Ученици II/1 и  II/2 одељења посетили су заједно са учитељицама изложбу Енолошког одељења у Салону Народног музеја о детињству у традиционалној породици, под називом „Благо нама децама што смо тако мали.“ Ученици су уживали у разгледању и „Изложбе у изложби“ – Музеј играчака, гостујуће изложбе Музеја Војводине из Новог Сада.

Најуспешнији змајевци у акцији!

Бити први на републичком такмичењу изгледа немогуће док се не заврши. Да ништа није немогуће за онога који има вољу да покуша доказали су овог викенда ученици и наставници основне школе „Јован Јовановић Змај“:

  1. Ана Марија Шимон, ученица 8. разреда, двоструко награђена у истом дану, за 1. место на републичком такмичењу из шпанског језика и 3. место на републичком такмичењу из историје у Београду. Ускоро је очекује, у истом граду, учешће на републичком такмичењу из биологије.
  2. Петар Милинов, ученик 8. разреда, који је освојио 1. место на републичком такмичењу „Робо-ИНТ ИНВЕНТ“ у склопу Техничког и информатичког образовања, одржаног у Свилајнцу.

Није све у победи, све је у жељи за победом, показао је и ученик 6. разреда, Урош Милиновић. Он је на раније одржаном републичком такмичењу из физике у Шабцу освојио 4. место и похвалу, али je обећао да ће се и следеће године борити за прво место.

На путу до успеха ученике су стручно подржавали и одлучно водили њихови наставници Светлана Крстанић наставница шпанског језика, Соња Дунаи наставница историје, Дивна Савић Филиповић наставница биологије, Милош Соро наставник техничког и информатичког образовања и Даниел Парађеновић наставник физике.

СуПерСу КВИЗ

У петак, 29. априла завршено је серијал квиз такмичења СуПерСу квиз. СуПерСу КВИЗ је такмичење из опште културе и образовања намењено ученицима виших разреда основних школа. У петој сезони учествовало је 24 екипе основних школа из Зрењанина и насељених места .

Сусрети квиз такмичења су се одржавали у току априла месеца, у великој сали Културног центра Зрењанина и емитују се на телевизији „Сантос“.

Екипа наше школе у саставу:

  • Катарина Милинов 52
  • Урош Милинковић 62
  • Никола Мишић 71
  • Владан Ковачевић 82
  • Соња Дунаи, наставник историје, ментор,

je oсвојила  III награду – једнодневни излет у Петроланд у Бачком Петровцу.

ЧЕСТИТАМО!!!

„Европско село“

Јуче на манифестацији „Европско село“ смо изложили идеје и радове ученика наше школе и представили Литванију, а Милана Аћин и Лена Лацмановић, четвртакиње, наступиле су са хором СуперНова на бини.

Наша балканска првакиња!

Овог месеца у Вршцу одржано је балканско првенство у модерном плесу. Плесни студио “ Уна“, чији је члан и Сара Пророк ученица II-2 освојио је прво место. Иако је било 3000 такмичара и преко 500 кореографија то их није спречило да добију и специјалну награду за најбоље осмишљену и и изведену кореографију. Специјална награда подразумева бесплатну котизацију за такмичење у Италији наредне године! Сари, њеним другарицама и тренеру Наташи Папић све честитке!

Припреме за Европско село у одељењу 3/1

У току су припреме за Европско село које ће се одржати у нашем граду 5.маја у 17ч. Наша школа ће представљати Литванију. Упознајемо ову земљу и припремамо поклоне за посетиоце нашег штанда: заставице, свитке, беџеве, колаче и још много тога. Вредни ученици 3/1, са својом учитељицом Даницом Драшковић, прионули су на рад и ево да вам их представимо.  🙂

„Дан планете“

У сусрет Дану планете Земље ученици II/1 направили су на часу слободних
активности пригодан плакат. Ученици поручују : „Баш је фина здрава и чиста средина!“

Поново у врху!

Државно првенство у плесу одржано је овог месеца у Новом Саду. Ксенија Шаровић ученица II-2, заједно са својим другарицама из балетског студија  „Stage“ освојила је треће место.

Пуно успеха и у наредним такмичењима желe ти сви из наше школе. Браво!

Пролећни низ успеха ученика IV2

„Некако с пролећа“ у наше одељење су  почеле да стижу медаље и награде  🙂

Виктор Јакабфалви, атлетска „муња“ нашег одељења, освојио је златну медаљу на Пролетеровом кросу (300м, дечаци  2007.годиште ).

Лена Лацмановић, плесачица балетског студиа „Стаге“,освојила је златну и сребрну медаљу  на Државном првенству.

Лаура Вуков, талентована у ликовном изражавању , освојила је другу награду на ликовном конкурсу“Крв живот значи“ ОО Црвеног крста у Зрењанину.

Браво, другари!
Само напред!
Р.К.