Посета позоришту

Сви ученици нижих разреда, посетили су зрењанинско Народно позориште и посматрали луткарску представу „Мала весела кућа“

Уживали смо уз разигран глумачки ансамбл, раскошне креације костима,  смејали се и тапшали

Маштали смо уз забавне авантуре лутака, мале Јулкице и њеног друга Миће

Драги наши, зрењанински луткари, ми смо ваши верни гледаоци, те ето, нас опет код вас. Много волимо вашу игру и умеће. Хвала вам!

Р.К.

„Ир ал грано“

Веома смо поносни што се у нашој школи нове информационе технологије користе како у настави тако и на секцијама. Тако је од скоро покренут и блог ИР АЛ ГРАНО на шпанском и српском језику, а који води наставница шпанског језика са ученицима који похађају секцију шпанског.
„Фраза ИР АЛ ГРАНО у преводу значи прећи на суштину и идеја иза блога је да се на њему постављају кратки текстови у вези обичаја, традиција, занимљивих места Шпаније или других држава Хиспанске Америке, кратке лекције из речи или граматике са пропратним вежбањима и све што би ученицима било занимљиво да прочитају. Велику помоћ у вођењу блога имам управо од самих ученика који пишу и састављају ове чланке. Жеља ми је да блог заживи и подстакне што више ученика да се укључе.“
Блог можете погледати на следећем линку: https://iralgrano.blogspot.rs/

Наставница шпанског језика Светлана Крстанић

Нови успех Кларе Тапаи 4-1!

„Иако смо већ навикли на Кларине успехе, увек нас изнова обрадује. Кларино друго место на Општинском такмичењу 24. фебруара 2018. године из математике је тријумф Клариног талента и рада.

Пред Кларом је нови изазов – окружно такмичење.

Са Кларом се радују и њеним резултатом поносе одељење 4-1 и учитељица Даница.“

Двострука шампионка

Име јој је Таша,
То је муња наша.
Прва места осваја,
И то одмах два.
Дипломе она ниже,
Медаља, медаљу стиже.
Браво, брза Таша,
Шампионко, наша!

🏃‍♀️Тамара Вуков ученица 1/2, освојила је на на спортском догађају Kids Athletics :

 🥇1.место у екипном првенству Србије у Београду и
🥇1.место покрајинског првенства у Новом Саду.

Р К.

Култура-авантура 1/2

12.2.2018. Прводваићи су посетили музеј, а затим и библиотеку. Ево наших утисака 😊

🔹Историчарка уметности, Невена Дујин Грковић, тумачила нам је изложбу о Урошу Предићу, сасвим интересантно, пажљиво бирајући изложене експонате, прилагођене узрасту малих првака.
🔹Прича је била надасве поучна, уз посебан осврт на врлине Уроша Предића, јасно као уметника, али и као доброг човека.
🔹Видео бим на ком су се смењивале фотографије облака, а посебно необична Урошева слика “ Визије у облацима“, повеле су ђаке у измаштавање својих слика у облацима.

📚Затим смо посетили Градску библиотеку.
📚Како је то био дан уочи међународног празника даривања књига понели смо књиге на поклон и размену.
📚Дочекале су нас три љубазне и начитане даме🌹🌹🌹 даровале нас чланским картама, омогућиле размену књига и упутиле нас у значај читања ☺

У нашем граду има сјајних институција са вишеструко вредним и занимљивим  културним дешавањима.Треба их пратити и укључивати се од најранијег  детињства 😊

Р.К.

 Савиндан

Свети Сава је постао симбол српске нације.

Он је оплеменио душу Србије врлинама изворног Хришћанства, које је проповедао на разумљив начин, и тако је постао посебан вид православља – наше СВЕТОСАВЉЕ.

Научио је свој народ шта је љубав, мирење, праштање, знање, истинољубље, част,  достојанство. За све што је учинио у оплемењивању српске народне душе дугујемо му велику захвалност.

У његову част припремили смо малу приредбу у сарадњи са нашим вероучитељем Желимиром Јовановићем. Погледајте.

Свим ученицима и запосленима школе честитамо школску славу.

Хвала драгим, уваженим  гостима што су овај свечани, школски догађај прославили са нама.

Р.К.

Вероучитељ је наградио најлепше свеске

У нашој школи православну веронауку предаје вероучитељ Желимир Јовановић.
Од свих полазника, међу ученицима нижих разреда, неколико ученика се истакло вођењем својих свезака. Ове ученике, вероучитељ је наградио књигом.

Р.К.

Змајев Новогодишњи вашар

Колико је наш вашар био успешан, раскошан и маштовит погледајте на нашој фб страници.
Линкови:

Хвала свима који су учинили да овај вашар буде тако Змајев 😊

Срећан распуст, Божићни и Новогодишњи празници 😊

Р.К.

Ликовне радионице 1/2 и 3/1 у Савременој галерији

Изложба слика уметника Ж.Туринског, Д.Вијатова, М.Соларова била је инспирација ученицима за ликовни израз, да слободно и маштовито креирају свој рад.
Образовање и култура су неодвојиво повезани, отуда постоји потреба, срећом и иницијатива да институције међусобно сарађују кроз различите видове. Хвала Јелици Миливојев, организаторки радионица на позиву и сарадњи 😊
Фотографије можете погледати на ФБ страници Савремене галерије Зрењанин, где ће бити објављено и време одржавања изложбе најуспешнијих радова ученика из више зрењанинских школа, као и време доделе награда победницима.

Линк за фотографије

Р.К.

Позоришна представа у школи

4.децембра 2017.  ученици нижих  разреда посматрали су представу „Преко седам брда“, зрењанинског позориштанца “ Звездица“.
У непосредном контакту са глумцима ученици су радо учествовали и били део ове позоришне игре. Смејали смо се уз стихове Љубивоја  Ршумовића у драматизацији Т.Рељин. У друштву другара заједно смо уживали, нечега знаног се подсетили, понешто ново и научили ☺

Р.К.