Змајев мали сајам

Ђаци виших разреда основне школе „Јован Јовановић Змај“ су у петак 10.06.2016. организовали дечији вашар, у дворишту школе,  поводом последње недеље школске године. Али наравно, нису мислили само на себе. Деца су сакупљала своју стару одећу, обућу и играчке које су однете у Црвени крст. Ђаци су имали много активности: од продаје сланиша и слаткиша,  до турнира у фудбалу. Осим посластица ликовна секција је спремила посебно изненађење за Вас. Продавали су ручно направљене магнете са разним ликовима на себи, кућице за птице итд…  Наши драги седмаци су нам током целог тог догађаја пуштали музику у којој смо уживали!

Ваша новинарска секција „Е-ПРЕС ЗМАЈ“

Матура 2016.

У среду 08.06.2016. на позорници Културног центра испратили смо још једну генерацију осмака. Oвај пут то је била генерација 2008-2016 године. У програм су нас увеле балерине, а затим и наши водитељи Ања Ђурић и Стефан Биримац, који су најавили дефиле наших осмака. Погледали смо и  ко су наши осмаци кроз филмиће. Одмах након тога видели смо још један филмић који је направио Вук Ђермановић о томе шта су то радили наши осмаци протеклих осам година. А онда је уследила рецитација песме о свом разреду  Дуње Срданов коју је извела Теодора Голић. Балерине су се поново појавиле на сцени и још једном нас одушевиле њиховим плесом. Дошли смо до дела у којем наступају Данило Ћирић и Данијел Алтмајер који су нас очарали њиховом музикалношћу. Најважнији део ове приредбе била је додела диплома и проглашење ђака генерације;  ове године то је био Петар Рушки. После приредбе наши матуранти су наставили прославу у клубу „Музеј“.

Репортери „Е-ПРЕС Змај“

Poseta osmaka kompaniji „MLEKOPRODUKT”

mlekara2

U sredu, 9. aprila, osmaci su u okviru projekta “Profesionalne orijentacije” posetili MLEKOPRODUKT. Jovana, Milica, Milana, Isibela, Jovan Vasić, Bojan, Denis i Jovan Lukić iz VIII-1, kao i Jovana, Marina, Emilija, Snežana, Jovan, Damjan Rađenović, Damjan Milivojević, Milorad i Veljko iz VIII-2 su mogli da prođu Pogon proizvodnje, od prijema mleka, preko pasterizacije, pa sve do finalnih proizvoda, koje su na kraju mogli i da probaju.

 

Prilikom raspitivanja u preduzeću učenici su mogli da se upoznaju sa svetom rada u autentičnim, radnim situacijama jedne velike kompanije kao što je MLEKOPRODUKT. Imali priliku da pitaju i saznaju  sve što ih interesuje u vezi proizvodnje ili obuke i stručne spreme radnika. Upoznali su se sa propisima kvaliteta, bezbednosti i obavezne higijene na samom radnom mestu u Pogonu.

Zahvaljujemo se zaposlenima u MLEKOPRODUKTU sto su nam omogućili ovu posetu.

Nastavnice Verica Vajagić i Svetlana Krstanić

 

mlekara1 mlekara3 mlekara4