Награда Црвеног крста додељена Лаури Вуков из 4/2

14.јуна Црвени крст Зрењанин је организовао свечаност поводом Светског дана добровољних давалаца крви. Том приликом су уручена признања вишеструким добровољним даваоцима крви и додељене су награде ученицима чији су радови проглашени за најуспешније на ликовно-литерарном конкурсу „Крв живот значи“. Да је помоћ другим људима када им је најпотребнија важна, негује се од најранијег детињства и учешћем на конкурсима хуманитарних организација, као што је зрењанински Црвени крст. Наша Лаура Вуков, ученица 4/2 разреда освојила је другу награду на ликовном конкурсу. Браво, Лаура! Рад Јоване Стојиновић, из истог одељења, је заслужио пажњу да буде на изложби у просторијама Црвеног крста.

Добро се добрим враћа!

Р.К.

Девојкa нежног гласа и челичне воље

Мало је само једном споменути девојку нежног гласа и челичне воље. Ову школску 2016/2017. годину нам је крунисала она. Почев од њене учитељице Весне Оприн, која јој је дала темеље за изградњу радозналости којом је ушла у свет знања, преко свих наставника јер су препознали оно чиме зрачи Ана Марија Шимон, као дете и сад као девојка. Нарочито најупорније наставнике Соњу, Дивну и Светлану јер су је пратили до републичких такмичења, па до учитељице Бебе која је ову значајну појаву успеха проследила многим медијским изворима. Кажу да уметности без публике нема, а наша Ана је право ремек дело.
Сви из наше школе, нашег и њеног Змаја, желимо да воли оно што одабере за животни позив и максимално ужива у животу кроз рад на себи.
Срећно, наша драга АНА МАРИЈА ШИМОН.
http://www.listzrenjanin.com/uspesna-mlada-pametna-tri-rep…/
http://www.danas.rs/drustvo.55.html…
https://m.facebook.com/story_1
https://m.facebook.com/story_2
https://m.facebook.com/story_3
http://rtvsantos.com/video/svecani-prijem-za-najuspesnije-ucenike

Завршна приредба 4-2

Данас нам је одељење IV/2 учитељице Радмиле Комленић уприличило диван доживљај. Представили су се другарима  као врсни глумци, луткари, плесачи, еколози. Сликовита сценографија, костими, лутке окупирали су пажњу свих присутних – „великих и малих“.

Завршна приредба 2-1

Ученици II/1 приредили су програм за крај другог разреда.

Направили су два  корака у „Малој школи за велике људе“ – нашем „Змају“.

Родитељима, рођацима , пријатељима показали су како глуме, певају, играју, друже се и забављају.

У сусрет распусту – приредба змајића четвртодваића

Већ неколико година уназад, па и ове одржали смо приредбу у Градској башти, отварајући летњу сезону. Извођење приредбе у овом простору је одраз одличне сарадње коју имамо са Милком Жебељан и Културним центром. Градска башта је веома леп простор за овакве манифестације, а још када имате и техничку подршку у озвучењу, све је још боље и лакше  🙂

Припремили смо петнаест тачака – колаж од музике, плеса, луткарских и сценских драматизација.

Увек истичем, да је посебност ових одељенских приредби у томе, што учествују сви ученици из одељења, што су они и водитељи и креатори костима, па и кореографи, уз моју помоћ. Основни ми је циљ, да на деци забаван начин, код њих изграђујем самопоуздање, подстичем развијање различитих способности и талената. Васпитни аспекат је, наравно, незаобилазан.

Приредбу смо наменили, најпре нашим најдражима, родитељима и рођацима ђака, али и нашим суграђанима.

Радост је увек пратећи ефекат оваквих догађања, те је тако било и ове године.

Љубави је било неизмерно и узајамно <3

Учитељица вољених змајића четвртодваића
Радмила Комленић Беба

Завршна приредба 4-1

Завршном приредбом 4-1 на свечан начин смо заокружили наше дружење и учење. Својим ђацима пожелела сам још много знања и среће на путу успеха, а родитељима сам се захвалила на доброј сарадњи.

Учитељица  Весна Оприн

Испраћај осмака

У уторак 30.6.2017.године, наши осмаци су раздрагано провели последњи дан у основној школи. Сада им следе припреме за завршни испит, као и избор средње школе коју желе да упишу. Ову генерацију испраћају Даница Димитријевић, наставница географије и Јелена Марковић, наставница српског језика, разредне старешине осмих разреда. Желимо им и лепу матурску свечаност следеће недеље. Све најбоље у раду и животу генерацији 2009-2017 желимо сви из основне школе „Јован Јовановић Змај“.

Одељења 2. разреда на излету

Ученици другог разреда посетили су етно кућу у Белом Блату, салаш „Лујза“  и возили се бродом Царском баром. Уживали смо у сваком тренутку излета. Ученици су употпунили своја искуства о стеченим знањима о средини у којој живе.

Мале олимпијске игре

Окружно такмичење „Мале олимпијске игре“ је одржано 31. маја 2017. у  ОШ „Петар Петровић Његош“ у Зрењанину.

Нашу школу представљали су ученици другог разреда. Полигон су прешли успешно и брзо.  Змајевци  су освојили друго  место !

Тим је наступио у саставу:

Анђела  Живанов        II/2
Миа Малишић             II/2
Елеонора Закар          II/2
Марко Вуков                II/2
Никола Бабић             II/2
Владимир Вејновић   II/2
Анастасија Мојин        II/1
Анђелковић Јована     II/1
Наталија Пушкарић    II/1
Алекса Лалић          II/1
Марко Бировљев    II/1
Михајло Јовичин     II/1

1 ученица – 3 републичке награде за 7 дана

Оне су вредно четири године радиле, дубоко веровале и успеле!

Ана Марија Шимон  је учила, веровала у себе, освајала  прва места на општинским и окружним такмичењима из многих предмета и сањала успех на републичком такмичењу.

Њене наставнице, Светлана Крстанић, наставница шпанског језика, Соња Дунаи, наставница историје и Дивна Савић Филиповић, наставница биологије, веровале су у њу, вредно радиле са њом, подржавале је и водиле ка сањаном успеху.

У недељу, 14.5.2017. г. Ана Марија Шимон, ученица VIII разреда ОШ“Јован Јовановић Змај“ из Зрењанина, двоструко је награђена у истом дану и то на РЕПУБЛИЧКОМ нивоу. Тога дана освојила је 1. место на републичком такмичењу из шпанског језика и 3. место на републичком такмичењу из историје!

И пошто је то марљива и упорна девојка, она је у своју збирку награда додала још једну, РЕПУБЛИЧКУ.  Ана Марија Шимон, та сјајна Змајевка, је у недељу, 28.5.2017. г. освојила и 3.место на републичком такмичењу из биологије.

Сигурни смо да ће ова млада девојка наставити успешно свој животни пут. Срећно ти било на том путу, драга Ана Марија!

Верујемо и  да ће њене наставнице са истом посвећеношћу водити  још много сјајних ученика, утирући пут будућим стручњацима у областима шпанског језика – Светлана Крстанић, историје -Соња Дунаи и биологије – Дивна Савић Филиповић.

Поносни смо што радимо у истој школи са оваквим колегама и што је ученица Ана Марија Шимон била наш ђак.