Актуелно у нашој школи - школска 2007-2008.

 

14.5.2008. године - ПРВИ У РЕПУБЛИЦИ !!!

Наш оркестар, под вођством наставника Светислава Николићаопет је освојио 1. место на Републичкој смотри оркестара, одржаној у Вршцу 14.маја.

Последњих 10 година наш оркестар доноси медаље са Републичких смотри, а већ 5 пута узастопно смо први !

5.5.2008. године - Зидамо градимо

За време пролећног распуста у нашој школи се радило:

  • у кабинету за географију постављен је ламинат.

  • кабинет за енглески добио је рачунар.

  • у кабинету за информатику постављен је ламинат, видео - бим а сваки рачунар опремљен је web-камером.

  • кабинет за српски језик добио је велики LCD телевизор

  • 5 учионица опремљено је клима уређајима.

                 

18.4.2008. године - Песничка штафета

На завршној манифестацији песничке штафете, у организацији Градске народне библиотеке, ученица 62 разреда Тамара Рајић освојила је специјалну награду - књигу и диплому. Браво Тамара!

 

11.4.2008. године - Акција - САКУПЉАЊЕ СТАРЕ ХАРТИЈЕ

Кликни на слику за већи приказКликни на слику за већи приказКликни на слику за већи приказКликни на слику за већи приказ

Једна тона (1000 кг) старог папира спашава од сече 17 стабала. И то није све, рециклажом ове количине старе хартије уштеди се 32.000 л воде и 4200 кW електричне енергије. Када сакупимо стару хартију од ње може да се направи нова хартија за новине, књиге и слично.

У акцији сакупљања старе хартије, ученици и радници школе, уз подршку родитеља и локалног становништва су сакупили 1600 кг папира за рециклажу. БУДИТЕ И ВИ ЧУВАРИ ПРИРОДЕ!

 

10.4.2008. године - Ученички парламент

Кликни на слику за већи приказ

 

 

Представници ученичког парламента заједно са педагогом школе, дискутовали су са другарима из ОШ"Жарко Зрењанин" на тему: "Однос наставника и ученика за време наставе".

10.4.2008. године - Донација

Кликни на слику за већи приказ

 

10.4.2008. године - Песничка штафета

 

Песничка штафета, у организацији Градске народне библиотеке гостовала је у нашој школи. Гост - песник Игор Коларов представио је своју књигу "СМС приче" и прогласио победнике којиће учествовати на завршној манифестацији, следећег петка, 18. априла, у Културном центру, а то су:

-Милица Дамјановић 11

-Јован Лукић 21

-Страхиња Роквић 31

-Тамара Рајић 62 и

-Никола Зец 72

Кликни на слику за већи приказ

 

Кликни на слику за већи приказ

30.3.2008. године - Окружно такмичење из биологије

Након одржаног општинског такмичења из биологије,  ОШ ,,Јован Јовановић Змај била је 30.3.2008. године  домаћин и окружног такмичења из биологије. Пласман ученика је следећи:

Међу ученицима VII разреда првопласиран је  Ђође Гавриловић, ученик  ОШ ,,Бранко Радичевић из Ченте, другопласирана је Јованка Илић, ученица ОШ ,,Доситеј Обрадовић из Зрењанина и трећепласирана Дајана Ристић ученица ,,Др Јован Цвијић из Зрењанина.

Међу ученицима VIII разреда првопласирана је Тимеа Макра, ученица  ОШ ,,Милош Црњански из Српског Итебеја, другопласиран је Милош Недовић, ученик ОШ ,,1. октобар из Ботоша и трећепласирана Татјана Цуцић ученица ОШ,,Јосиф Маринковић из Новог Бечеја.

24.2.2008. године - Општинско такмичење из биологије
Наша школа била је домаћин општинског такмичења из биологије. Учешће на такмичењу је узело 67 ученика VII разреда и 69 ученика VIII разреда, укупно 136 ученика из школа зрењанинске општине. И овог пута школа ״Змај״ се, по речима учесника, показала као добар домаћин. На такмичењу је ученица наше школе, Николија Дајевић, показала одређени ниво знања освојивши III место на овом нивоу такмичења. Школа ће бити домаћин и наредном  ниву такмичења. Окружно такмичење планирано је да се одржи 30.3.2008. године.
6.3.2008. године - Израда икебана
Непосредно уочи обележавања Дана жена, у просторијама  Културног центра у Зрењанину одржана је креативна радионица ,,Израда икебана״. Ученици и професори Средње пољопривредне школе, смера за пејзажну архитектуру, демонстрирали су технике и  поступке у изради икебана. Своју креативност били су у могућности да испоље и ученици наше школе који су у оквиру наставе домаћинства са наставницом Дивном С. Филиповић,  присуствовали овој занимљивој радионици..
фебруар 2008. године - АМЕРИЧКИ РВАЧИ - НОВИ ИДОЛИ !   
Последњих година, у нашој школи, много је видљивија агресивност ученика на узрасту од 7 - 11 година. Она се углавном манифестује... (прочитај цео текст)
1.2.2008. године - Светосавље
Бранка Лазић и учитељица Радмила Комленић

 На овогодишњем Светосавском конкурсу у организацији фондације Кнежевић, 

Бранка Лазић ученица 32 освојила је својим ликовним радом 2. место и тиме нашој

школи обезбедила вредну новчану награду. Браво Бранка!

децембар 2007. године - Безбедност
Током месеца школа је обезбеђена видео надзором. Унутрашњост школе и школско двориште сада снима 16 камера. Поред надзора, могу се видети и дешавања недељу дана уназад.
10.12.2007. године - Зидамо градимо и просторе правимо
 

 Школски разглас (DJ-кутак) почео је да ради! Ученици 7. разреда нижим а ученици 8. разреда вишим разредима пуштају музику, читају песме и обавештења за време великог одмора. Учионица за музичко и ликовно добила је намештај и рачунар.

13.11.2007. године -  Гостовање песникиње Мирјане Петров

Данас је нашу школу посетила песникиња из Кикинде, Мирјана Петров. Својим одличним познавањем света детињства, лако је задобила пажњу свих ученика нижих разреда. Читајући одабране стихове у којима се свако препознавао, мамећи смех, радост и аплаузе, песникиња је данашње школско пре подне испунила поезијом.

Кликни на слику за већи приказ Кликни на слику за већи приказ Кликни на слику за већи приказ Кликни на слику за већи приказ
  7.11.2007. године у Барокној сали СО Зрењанин одржан је симпозијум "ЗДРАВ УЧЕНИК" у ком су учествовали чланови Ученичког парламента наше школе са наставницом биологије Дивном С. Филиповић.
6.11.2007. године телевизија Сантос у емисији "Банат данас", у сегменту емисије под називом - Представљамо вам младе таленте, у кратком интервјуу представила ученицу 8. разреда наше школе Максимовић Оливеру.
29.10.2007. године у оба одељења 1. разреда, у циљу превенције болести и формирања позитивних хигијенских навика, одржана је креативна радионица "БОЛЕСТИ ПРЉАВИХ РУКУ" У сарадњи са Домом здравља Др Бошко Вребалов
24.10.2007. године у холу наше школе се одржала промоција дечијег часописа "ЗДРАВО" који издаје Културни центар Зрењанина. Промоцији су присуствовали одабрани ученици нижих и виших разреда. Ученике је са садржајем часописа упознао уредник часописа Петар Лазичић а у интересантност садржаја уверили су се и сами ученици на најновијем примерку који им је том приликом подељен. Промоција је медијски представаљена на локалној телевизији КТВ.
23.10.2007. године у ОШ"Вук Караджић" одржана је трибина на тему "ТОЛЕРАНЦИЈА, ДИСАКРИМИНАЦИЈА, ИНТЕРКУЛТУРАЛНОСТИ И ПРЕДРАСУДЕ" на којој су присуствовали: ученице 8. разреда - Даница Грубачки и Селена Богдановић, које су претходне школске године у пројекту "ТАЛАС ТОЛЕРАНЦИЈЕ" едуковане за сараднике пројекта
1-5.10.2007. године -  Дечија недеља

Прва недеља октобра, традиционално је већ више година Дечија недеља, а мото овогодишње је "МЕЊАМО СВЕТ - БАВИМО СЕ ДЕЦОМ !

Петак (5.10.2007.) ДЕЧИЈИ ВАШАР !!!
Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ
Четвртак (4.10.2007.) примили смо прваке у Дечији савез, поклонили им значку и диплому, а они нама песму и игру:
Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ
Док су прваци играли, ученици од 2. до 4. разреда били су на кросу:
   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ
Среда (3.10.2007.) прваци се такмиче а трећаци играју друштвене игре:
Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ
Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ
Понедељак (1.10.2007.) почетак дечије недеље, прваци саде дрво у дворишту школе:
Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ
1.10.2007. године у оба одељења 2. разреда, у циљу формирања навика и правила здраве исхране одржана је радионица "ЗДРАВА ХРАНА" У сарадњи са Домом здравља Др Бошко Вребалов.
3.9.2007. године -  Стигли су нам прваци!

Школску 2007-2008. годину почели смо са 42 нова змајевца. Првацима и њиховим родитељима обратио се директор

школе а затим је приређена приредба у организацији ученика и учитељица 3. разреда. Пријем првака приказан је у листу Зрењанин од под насловом "Свечано и за најмлађе ђаке" линк

Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ  
Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ   Кликни на слику за већи приказ