У четвртак је организован еколошко-научни дан где су ученици, наставници и становници локалне заједница у току целог дана могли доносити стару хартију која ће се рециклирати. Имали смо госте у нашој школи који су држали радионицу о рециклажи и здравој исхрани. Акција су организовали ученици  у оквиру наставе Чувари природе и наставе Грађанског васпитања уз помоћ наставника Дивне Савић Филиповић и Соње Дунаи.

Акцији је предходила припрема у којој су ученици су на часовима информисани о значају заштите животне средине и значају њеног очувања. Након тога сами ученици вршили су едукацију ученика нижих разреда и позивали их да се укључе и дају свој допринос акциј. Подељени су флајери  и лепљени плакати којим је информисано и становништво локалне заједнице како би и оно могло да се укључе у нашу акцију.

Осим  наставнице биологије Дивне С. Филиповић, наставнице историје Соње Дунаи,  ангажовање  у акцији је имала наставница географије Даница Димитријевић и  педагог школе Верица Радованов. Радионице и предавања о здравој животној средини и здравој храни одржане су у организацији Хемијског друштва Зрењанин и  Дечијег диспанзера.

recycling1    recycling2    recycling3