ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ – УПИС ПРВАКА У ШКОЛСКУ 2022/23. ГОДИНУ

У први разред уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест ипо, а највише седам ипо година. У школској 2022/23. години, упис у први разред обавезан је за сву децу рођену од 1. марта 2015. до 29. фебруара 2016. године, која имају пребивалиште на подрчју које припада ОШ „Јован Јовановић Змај“, Зрењанин.

Према Закону о основама система образовања и васпитања, школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља.

Поштовани родитељи, ако желите да упишете дете у нашу школу, иако тренутно немате пребивалиште на подручју школе или дете не похађа вртић у близини школе, можете то да учините до 1.2.2022. и касније на следећи начин:

  • преузмањем пријаве за упис која се налази на сајту школе, oszmaj.edu.rs под назнаком „документ за упис“
  • телефонском комуникацијом са педагогомпозивом на број 060 536 8750 или 064 906 8820
  • слањем мејла са основним подацима ученика и контакт телефоном родитеља – на електронску пошту: pedagog@oszmaj.edu.rs

 

Сви родитељи са подручја наше школе могу да пријаве своје дете, за упис у први разред наше школе, на један од 3 горе наведена начина или електронским  путем, покретањем услуге е-Упис на Порталу е-Управа до краја марта месеца.

Након пријављеног уписа родитељи ће бити обавештени о заказаном термину за испитивање спремности детета  за полазак у први разред.

Довољно је да родитељ доведе дете у заказаном термину и да код себе има само личну карту. Сва потребна документа школа прибавља електронским путем – извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, уверење о похађању припремног предшколског програма и потврду о обављеном лекарском прегледу, односно лекарско уверење. Уколико је преглед обављен код приватног лекара, потребно је да родитељ то уверење донесе у школу.

Испитивање детета и разговор са родитељем обавља педагог школе, Верица Радованов.

Уколико родитељ има додатна питања у вези са пријавом за упис, може се обратити секретару на телефон школе 023/536-875 или педагогу на 060 536 8750 који је истакнут на истом сајту школе.

ПЕДАГОГ ШКОЛЕ