Листа са расподелом ученика по исказаним жељама у средње школе [преузми]


Резултати окружног такмичења из Биологије – 27. март 2011. године [преузми]


ОБАВЕШТЕЊЕ

Од уторка 1.3.2011. године часови ће трајати 45 минута.


Резултати општинског такмичења из Биологије – 27. фебруар 2011. године [преузми]


Резултати школског такмичења из Информатике и рачунарства – 24. фебруар 2011. године [преузми]


ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА – 27.јануар

“…Појте му Срби,

Песму и утројте!

Да се српска сва срца

С тобом уједине,

Сунце мира, љубави

Да нам свима сине;

Да живимо сви у слози,

Свети Саво ти помози,

Почуј глас свог рода

Српскога народа!…”

Свети Сава био је први српски архиепископ, светитељ и просветитељ. Духовна буктиња коју је он упалио у своме народу, још увек гори, а број његове духовне деце стално се умножава. Све школе у Србији и Српска православна црква 27. јануара прослављају Савиндан, дан утемељивача државе и школства. Тим поводом, у нашој школи одржана је свечана приредба у извођењу ученика веронауке и хора наше школе. Свечаност је увеличана  говором нашег свештеника који нас је позвао да идемо путем нашег светитеља, као  и резањем славског колача у присуству ђака , родитеља, радника и свих добронамерника наше школе.

Поносимо се и нашим учеником Теодором Вујасиновић,  учеником 3-1 разреда који је на ликовном конкурсу зрењанинске Гимназије „Светосавље“ освојио прво место. Свака част, Тео!

Срећна нам слава!


ДАН ШКОЛЕ – 24. новембар је дан који наша школа сваке године свечано обележи, славећи дан рођења нашег чика Јове Змаја, чувеног  песника који је од свих српских песника најдубље ушао у народ, био највише читан и највише вољен. Тај дан смо испунили  разним активностима . У преподневним часовима, дружили смо се са пензионерима – нашим милим колегама из ранијих времена. Поподне смо извели приредбу  у Културном центру за све ученике и раднике школе, њихове родитеље и друге драге госте. Хол Културног центра украшавали су  плакати  који су израдили ученици као ликовно представљање  свог одељења, чиме је дочарана идеја слоге, креативности, али и топлине која краси нашу Основну школу „Јован Јовановић Змај“.

Погледајте слике наше веселе школске приредбе. Добро нам дошли и следеће године!


У оквиру глобалне кампање “Размисли пре него што поставиш” Министарство за телекомуникације и информационо друштво наставља и ове школске године спровођење кампање “Кликни безбедно” како би се што више деце која користе Интернет заштитило од потенцијалних опасности оваквог начина комуницирања. Поново се покреће и едукативни наградни квиз који ђаци могу да реше на Интернет страници  www.kliknibezbedno.rs. Победници ће се бирати сваке недеље, а школа која победи добија лап топ и пројектор који после може да се користи у настави али и за ваннаставне активности.


На порталу Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања могу се видети Образовни стандарди за крај обавезног образовања у виду комплетних листа стандарда и примера задатака којима се проверава оствареност стандарда [погледај].


Драги учениче – хемија је само још једна у низу наука у 7.-ом разреду. Да што лакше разумеш наставу из хемије, запамтиш градиво, и примениш нова хемијска знања, користи: „уџбеник и радну свеску  Хемија 7 Бигз чија се презентација налази на овој интернет страни“.


Дечија недеља ( 4 – 8.10.2010.) у нашој школи ће бити традицинално шарена, едукативна и весела. „Застани свете бар за тренутак“ и  погледај овај „сигуран кутак“ са програмом активности, а онда дођи и радуј се са нама (овако) !


календар рада за школску 2010/2011. годину [преузми]