Сваки ученик би требао имати прилику да научи информатику. То негује вештине решавања проблема, логике и креативности. Ако почну рано, ученици ће имати темељ за успешну каријеру у 21-ом веку.

37 ученика наше школе, узраста од 5. до 8. разреда, наставник Дарко Станков и другари из ОШ “Ђура Јакшић“, присуствовали су 11. децембра „Сат-у програмирања“ на Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину.

Ученике су прво поздравили проф. др Драгана Глушац и помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић.

Уследило је прогамирање микроконтролера од стране мр Дејана Лацмановића, који је на микрорачунару Ардуино са ултразвучним сензором демонстрирао принцип  кретања слепог миша!

Студенти смера Информационе технологије су представили своју игрицу „Кеш такси“, објаснили „Како ботови долазе до нас?“ и појаснили како се креира „Мој 3D свет“.

Технички факултет „Михајло Пупин“ поклонио је Квадкоптер бившем ученику ОШ “Ђура Јакшић“ Врекић Славку са жељама за што бржи опоравак!

Затим су ученици исписали своје прве линије кода у рачунарским кабинетима а позивамо и Вас да покушате на званичном сајту кампање Code.org.

HourOfCode1 HourOfCode2 HourOfCode3 HourOfCode4 HourOfCode5 HourOfCode6 HourOfCode7 HourOfCode8 HourOfCode9