Ученици наше школе учествовали су у пројекту Удружења педагога и психолога Средњобанатског округа који је подржао и финансирао град Зрењанин.

Preduzetnik1 Preduzetnik2 Preduzetnik3

Пројекат је започет применом инструмента за процену изражености предузимљивости код ученика. Испитивање је извршено у 10 градски школа. Обухваћен је 681 ученик: Најбоље резултате показали су ученици ОШ „Јован Јовановић Змај“. Наставак пројекта се одвијао кроз радионичарски рад у којем је учествовало 84 ученика, распоређених у 5 основни школа.

У нашој школи окупљали су се и радили одабрани ученици из „Змаја“ и „Жарка“.

 

ОШ “Јован Јовановић Змај“ ОШ “Жарко Зрењанин“
1.            Марија Миленковић 1.    Далија Куручки
2.            Тамара Алферов 2.    Дамјан Перц
3.            Петар Милинов 3.    Маја Доловац
4.            Нађа Остојић 4.    Милена Обрадов
5.            Гордана Бебек  
6.            Јована Попов  
7.            Ивана Мишкељин  
8.            Теодора Петровић  

Кроз едукативни и креативни програм 5 радионица: „ПРЕДУЗИМЉИВОСТ- ПРЕД(ИЗУМ)ЉИВОСТ“,  “УПАЛИ ЛАМПИЦЕ”,  “ПРОМЕНИ С(В)Е(Т)” , „БАШ ТО ТИ ТРЕБА“ и „КЛИКНИ МЕ“, излистане су креативне идеје као могућа решење за проблеме са којима се ученици сусрећу у својој средини. Од наведене групе ученика формирале су се 3 екипе које су одабрале и реализовале једну, тимску идеју:

  1. Екипа“Баба Мразице“ из  ОШ „Ј.Ј.Змај“ о путевима остварења новогодишњих жеља малишана-нацртај своју жељу и пошаљи – Баба Мразице награђују новогодишњим пакетићима.
  2. „КОН – ХАНД“– предузимљива екипа из ОШ „Ј.Ј.Змај“. Kонтејнери  за бескућнике код Дома младости. Ако си човек прави, донирај своје ствари или ко у младости носи хуманост, у старости носи добар осећај!
  3. “Фејсбук – парти” у парку! Дођите да сретнете нове пријатеље, не морате да чекате да вас прихвате, пружиће вам руку одмах, поручује екипа из ОШ „Жарко Зрењанин“.

28.12.2015. у Културном центру реализована је завршна манифестација под називом „Предузимљивост  на сцени,“ где су екипе из свих школа презентовале продукте своје прве предузетничке иницијативе.

Верица Радованов,
педагогица школе,
водитељ радионица и
један од аутора пројекта