11.6.2016. у суботу, по сунчаном дану,  кренули смо на екскурзију. Возили смо се мини бусом превозника  ,,Фаркаш“. После краћег путовања стигли смо на Петроварадинску тврђаву. Прошли смо кроз тунел и попели се до магичног сата.Ту смо посматрали реку Дунав, град Нови Сад, купили разне сувенире, појели сладолед и много се забавили. Када смо се изиграли чекао нас је мини бус.

Одвео нас је даље до музеја- куће Јована Јовановића Змаја. Кустос музеја  нам је причала о његовом животу и раду. Када нам је све испричала обишли смо музеј, видели  чика Јовине личне предмете, рукописе, цртеже, фотографије и собе у којима је живео и радио пред крај свог живота. Изашли смо у двориште које је било предивно и велико. У њему се налази дрво крушке коју је лично песник засадио. Када смо завршили разгледање сачекао нас је поново  мини бус.

Одвезао нас је до Фрушке горе – на Стражилово.Тамо смо се забављали код споменика Бранку Радичевићу и поточића у који је често упадала лопта 🙂 Играли смо се лоптом, надвлачили конопцем, посматрали лептире, пењали се на планину и видели разне знакове  које смо пратили.

Када смо се вратили кући били смо много уморни, али расположени  🙂

ИЗВЕШТАЧИ: Лена Лацмановић  и Милана Аћин 3/2

ФОТОГРАФИ: Јована Стојиновић, Тефик Шабановски 3/2 , мама Тамара и учитељица Беба