Бити први на републичком такмичењу изгледа немогуће док се не заврши. Да ништа није немогуће за онога који има вољу да покуша доказали су овог викенда ученици и наставници основне школе „Јован Јовановић Змај“:

  1. Ана Марија Шимон, ученица 8. разреда, двоструко награђена у истом дану, за 1. место на републичком такмичењу из шпанског језика и 3. место на републичком такмичењу из историје у Београду. Ускоро је очекује, у истом граду, учешће на републичком такмичењу из биологије.
  2. Петар Милинов, ученик 8. разреда, који је освојио 1. место на републичком такмичењу „Робо-ИНТ ИНВЕНТ“ у склопу Техничког и информатичког образовања, одржаног у Свилајнцу.

Није све у победи, све је у жељи за победом, показао је и ученик 6. разреда, Урош Милиновић. Он је на раније одржаном републичком такмичењу из физике у Шабцу освојио 4. место и похвалу, али je обећао да ће се и следеће године борити за прво место.

На путу до успеха ученике су стручно подржавали и одлучно водили њихови наставници Светлана Крстанић наставница шпанског језика, Соња Дунаи наставница историје, Дивна Савић Филиповић наставница биологије, Милош Соро наставник техничког и информатичког образовања и Даниел Парађеновић наставник физике.