Јуче је у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ одржана Видовданска академија коју већ низ година приређује организација „Светосавље“ и град Зрењанин, а у оквиру које се уручују награде ученицима генерације основних и средњих школа.

После пригодног програма који су припремили хор и ученици Музичке школе и хор „Жене мироносице“ присутнима се обратио градоначелник града Зрењанина Чедомир Јањић. Пожелео је свим награђеним ученицима да вредно уче и образују се и да је будућност града Зрењанина у њиховим рукама.

Ученицима генерације средњих и основних школа су уручене награде и испраћени су громпким аплаузом присутних родитеља, наставника и пријатеља. Међу награђенима је и наша ученица Милица Вуков VIII-2, ученица генерације, школе „Јован Јовановић Змај“. Милица је ученица широког интересовања и талената, успешна на многобројним општинским и окружним такмичењима, учесник на републичким, ликовним и литерарним такмичењима, ученица која је била у истраживачкој станици Петница из биологије, носилац специјалних диплома из српског језика, биологије, физике, географије, шпанског језика и ликовне културе, Вуковац, а пре свега добар друг и дивна особа.

На овогодишњој Видовданској академији је први пут додељена награда за најуспшенијег наставника односно професора у основним и средњим школама. Наиме, школе су саме именовале особе за које сматрају да заслужују ту награду, а организација „Светосавље“ је изабрало 5 наставника који су ушли у ужи избор. Поносни смо што је у ужи избор, међу пет најбољих, и наша колегиница и наставница биологије Дивна Савић Филиповић. Поред успеха који наши ученици из године у годину постижу на такмичењу из биологије на општинском и окружном нивоу, а које управо она организује у нашој школи, поред активности у многим пројектима, тимовима и школским и ваншколским активима, поред послова које обавља као председник актива биолога и то пуних 25 година, пуно говори и чињеница да је изабрана и предложена за ову награду управо од стране колега школе „Ј.Ј.Змај“.

Свечаност је завршена заједничком фотографијом и захвалницом ученика генерације Зрењанинске Гимназије који се захвалио професорима и наставницима следећим речима: „Хвала вам што сте нас научили да је успех последица рада, а не циљ.“