Један од најсвечанијих и најважнијих културних  догађаја у нашој школи, свакако је обележавање дана рођења нашег великана песништва, хуманисте и лекара Јована Јовановића Змаја. Веома поносни на његов лик и дела, сваке године свечано прослављамо Дан школе у Културном центру. То је прилика када се на сцени може видети раскош талената наших ученика, свих педагога који учествују у њиховом развоју, али и тимски рад и другарство.

Директорка школе Тања Рођенков, у свом говору се захвалила ученицима и колективу на дугогодишњем залагању да оправдамо име које наша школа носи и посебно истакла да је поносна на изузетну сарадњу са родитељима и подршку коју нам пружају.

Приредбу је отворила грациозна балерина Сара Радловачки, ученица 8-1 разреда.

Кроз свечаност су нас водили, вешто и бодро, Јана Јеличић и Сергеј Граховац, ученици 8-2 разреда.

Малени гости из оближњег вртића „Чика Јова Змај“  са васпитачицама, одушевили су публику својом музикалношћу. Талентоване васпитачице у оркестру :  клавир – Сандра Крстески, флаута – Александра Увалин, триангл- Бранка Пушоња, штапићи – Милка Дупало и Маја Коларов, диригент – Наташа Војин.

Драги сарадник у креирању  програма, био нам је и Дечји центар „Смајли“ , извођењем одломка из радио драме Душка Радовића „Капетан Џон Пиплфокс“. Насмејали су нас наши ученици 5-2 разреда: Илија Кантар, Мина Ћурчин, Јован Попов, Ивана Грујин и Теа Радованчев; ученици 5-1: Теодра Арсић и Клара Тапаи; Наталија Пушкарић из 4-1 и Елеонора Закар из 4-2.

Ученици 4-1, са учитељицом Наташом Вујин Белчом,  подсетили су нас на народну традицију и извели коло „ Српкиња“, Исидора Бајића.

Анђела Живанов, ученица 4-2, наш анђео гимнастике, приказала је своје раскошне способности и таленат, за шта сведоче бројне освојене медаље.

Јована Балаж, ученица 6-2, годинама се бави плесном гимнастиком, такође овенчана значајним медаљама, приказала је своје акробације на сцени.

Ученици 3-2, у народним ношњама, весело и уиграно, извели су у низу кола „Ја посејах лубенице“ и „Савила се бела лоза винова“. Заслужна је учитељица Тамара Соколаји.

Рецитаторски  скеч  „ Болесник на три спрата“  извели су ученици 2-2 разреда: Илија Пушкарић, Теодора Анђелковић, Милан Докман и Михајло Шкундрић. Спремала их је учитељица Радмила Комленић. Ученици 2-2 разреда извели су и плес „Букварци“ поручујући будућим првацима да буду добри ђаци и људи.

За врхунски музички доживљај и ове године, заслужни су хор и оркестар са наставником Велисавом Белићем.

Видео бим презентацију припремила је наставница шпанског језика Светлана Крстанић.

Позивнице су креирали наставница ликовне културе Наташа Живков Стојков и библиотекар Душан Лисица.

Организатори приредбе, биле су наставнице српског језика Јелена Марковић и Верица Вајагић.

Фото: Фото „АС“

Срећан нам 56. рођендан!

Зрењанински медији су забележили нашу приредбу, сликом и речи.

I love ZR:

https://ilovezrenjanin.com/vesti-zrenjanin/svecanom-priredbom-obelezen-dan-osnovne-skole-jovan-jovanovic-zmaj-foto/?fbclid=IwAR2tUCnWPFHYbUcaUwD0rgZTlSrZUVK7PDs6lTjNCKb1rAIQX71CNjSscHo

Лист „Зрењанин“:

http://www.listzrenjanin.com/priredba-osnovne-skole-jovan-jovanovic-zmaj-pesmom-igrom-i-glumom-obelezili-svoj-dan/?fbclid=IwAR2gs_FaXHtaDNxThXS-0hrJYuVEUtqNmk2YwsiCrTv9lmHNj6DisUB5ATk

Портал „Zrenjaninski“:

https://www.zrenjaninski.com/drustvo/osnovna-skola-jovan-jovanovic-zmaj-svecano-proslavila-dan-skole/?fbclid=IwAR2oSRKedOxcSQz9ziInKNkGip51lfziv8WFAmbC7jXOuaULuMFnpqJN5eE

Р.К.