Прославили смо 30 година Конвенције  о правима детета уз мото:

„ДА ПРАВО СВАКО – ДЕТЕ УЖИВА  ЛАКО“

Овогодишња  Дечија недеља у нашој школи, била је богата активностима, са пуно дружења, пријатељске сарадње са родитељима, малим и великим комшијама, грађанима из локалне заједнице, различитим друштвеним и дечјим организацијама и медијима.

Као и увек, наша ангажовања су била усмерена и на хуманитарне акције, на креативно изражавање, на здравље кроз спортске игре, на културно описмењавање кроз биоскопски филм и позоришну представу.

Већ традиционално, годинама уназад  две активност су обавезне J: свечано обележавамо пријем малених првачића у Дечији савез  и  Дечију недељу завршавамо вашаром . Од продаје на вашару сакупили смо знатан новчани износ  за потребе сваког  одељења. Забавна завршница за старије ђаке била је журка – ове године уз доделу награда за конкурс  „Фотографија пријатељства“. Честитамо Верану Ковачевићу, аутору победничке фотографије и његовом тиму из 8-2.

Предвиђене активности су све реализоване и ево резултата за памћење:

 У спортском турниру у фудбалу, ученици против наставника, победили су наставници. Ролеријанци су нас одушевили својим вештинама на точкићима, а  у међуодељенским  дружењима било је друштвених игара до миле воље.

 У госте су нам били и малени забавиштанци из оближњег, пријатељског нам вртића „Чика Јова Змај“ са својим васпитачицама. Домаћини су им били наши мали боравци, са којима су се играли у Дневном боравку школе.

Од хуманитарних и еколошких акција, резултати су значајни:  сакупљен је велик број играчака за Дечији боравак, напунили смо контејнер старом хартијом и одређеном количином електрoнског отпада. Поред очигледног еколошког аспекта , ова акција је донела и новчани прилог за потребе свих ђака школе.

Буди у култури – ове године за више разреде је значило посматрање филма „Чудо“ . Филм је оставио снажан утисак на наше саосећајне и племените  ђаке. За то време нижи разреди су посматрали представу „Ипсретурана бајка“  у организацији „Дечијег центра Смајли“. Веома су се забавили, насмејали и радовали уз глумачке заврзламе, а од улазница је поново сакупљен новчани прилог за потребе ђака.

И мода је била укључена у активности ове шарене недеље, те су заинтересовани ученици били модно обучени и стилизовани, инспирисани прошлошћу наших народа са темом „Етно-ретро“ .

На крају, хоћемо да похвалимо наше ђаке за тако предано ангажовање у свим активностима, да се захвалимо родитељима, родбини, суграђанима, локалној заједници, Дечијем центру Смајли“, деци и васпитачицама вртића „Чика Јова Змај“,  на подршци и учешћу  у нашим активностима. Захваљујемо се КТВ-у, медијској кући која је снимила и емитовала прилог о дешавањима у нашој школи.  Захваљујемо се Игору Јовићу који је сачинио бројне фотографије и направио видео запис о Змајевој Дечијој недељи. Хвала и свим запосленима школе, јер овако темељно организована, раскошна Дечија недеља, не би прошла тако успешно, без вредног и тимског рада свих учесника.

Браво за Змајевце! Браво за све!

Добро нам дошли поново!

Р.К.

Дечији вашар забележен и емитован на КТВ:

 

Видео запис свих активности Дечије недеље у ОШ“Ј.Ј.Змај“, аутора Игора Јовића: