Деца се са правом радују свакој нашој дечијој недељи у „Змају“. У понедељак смо се сладили домаћим колачима и лимунадама, уз главну атракцију „чоколадну фонтану“. У уторак су се наставници вратили мало у клупе, а ученици су држали часове. Прихватили су се и послова библиотекара, кувара, секретарице, домара, осталих запослених, чак и директора. Одржали и међуодељенско такмичење у фудбалу.

У среду смо се заједно такмичили у квизу парламентараца „Покажи шта умеш“, показали знања из географије, историје и опште културе, и смејали пантомимичарима и „шаптачима“. Победили су најбољи тим „Легенде“ у саставу: Софија Јовичин V-2, Милица Вуков VI-2, Урош Ђаковић VII-1 и Лазар Шофејовић VIII-2. Затим смо навијали за наше рукометаше у међусмени.

Четвртак смо провели учећи нешто ново о фотографији у фото-радионици коју је водио Вук Ђермановић VIII-1 уз помоћ професионалног фотографа Павла Таборошија. Наравно да само се после „фоткали“ и правили селфије.

Током целе недеље смо сакупљали стару хартију и пластичне флаше и чепове, а у петак, који смо назвали „Еколошки дан“, смо измерили колико смо сакупили. Да покажемо колико је важно рециклирати направили смо изложбу радова насталих од рециклираног материјала.

Имали смо и модну ревију најмаштовитијих креација од хартије и пластичних кеса, која је све оставила без даха. Жирију је било претешко да одлучи победнике па су најбоље 3 креације проглашене најјачим аплаузом публике. Прво место је припало моделу Данијели Миљуш VII-2 и креаторкама Тамари Мишић VII-2 и Ањи Ђурић VII-2. Друго место је освојила Милица Вуков уз помоћ Јоване Цветићанин, Маријане Татић, Ивоне Хомонаи и Мајде Фехер, а треће Ивона Хомонаи која је носила сопствену креацију, све ученице VI-2.

Увече смо ђускали на Black&White“ журци уз музику наших DJ-a: Вука и Љубише. Примећено је да су и неки наставници играли.

Током дечије недеље сакупљали смо и новац како би унапредили нашу школу:

„Слатки дан“:           V-1      1.174,00

V-2      1.790,00

VI-2     1.700,00

VII-1    1.000,00

VII-2    660,00

„Black&White“:         3.750,00

„Еколошки дан“:      1.400,00

УКУПНО:      11.474,00

[slideshow_deploy id=’2006′]