inkluzivne_igre

Данас су у новој зрењанинској хали спортова одржане 6. инклузивне игре без граница, под слоганом „Кад границе не постоје, играмо се много боље“. У присуству великог броја учесника и гледалаца, игре је прогласила отвореним најбоља атлетичарка Балкана, Ивана Шпановић.

inkluzivne_igre_ivana

Ову, у нашој земљи јединствену дечију, спортску и друштвену манифестацију, организује основна и средња школа “9. мај” из Зрењанина, а коју је, од ове године, град уврстио међу своје званичне манифестације. Окупила је такмичаре из свих градских основних школа, Предшколске установе Зрењанин, њихове васпитаче, наставнике, родитеље и спортисте.

На овим играма узели смо учешће и ми Змајевци, ђаци IV/1 са учитељицом Весном Оприн и IV/2 са учитељицом Радмилом Комленић. На трибинама су нас бодрили другари из II и III разреда са својим учитељицама.

Наша прослављена атлетичарка Ивана Шпановић увеличала је данашњу манифестацију и приредила радост бројним малишанима који су је поздравили топлим аплаузима, желели да се с њом фотографишу или добију аутограм.

– Срећна сам што сам данас овде и што имам прилику да допринесем овој манифестацији. Нисам желела да је пропустим, јер знам колико она значи свој овој деци – истакла је Ивана Шпановић.

Снежана Олушки Влачић, директорка школе „9.мај“ је рекла – Овај дан сви нестрпљиво чекамо читаве године, и када су све градске школе на једном месту, сви се заједно играмо на терену. То је, рекла бих, права инклузија на делу, јер када нема немоћи, нема ограничења и страхова, онда је то инклузија, онда се препознајемо кроз универзални језик игре који свуда “пролази”. Нама је важно да ово буде дан када се лепо осећамо и када не размишљамо ни о чему другом него о игри и да смо заједно.

Браво за Игре, за све нас који смо се играли данас заједно, јер заиста је било тако : Кад границе не постоје играмо се много боље!

[slideshow_deploy id=’2774′]