24.10.2019. Ученици 3-2 су учествовали у пројекту Регионалног друштва за техничко и информатичко образовање у Зрењанину под називом „Мој еколошки сунцобран“. Огледни час су одржали председник друштва Милош Соро и професор Миодраг Ковачевић.
Тема  је била загађење воде и потреба да се више укључимо у очување наше планете. Предавачи су користили ППТ преко рачунара и ЛЦД екрана, као сликовит приказ шта се дешава са водом на планети, који су загађивачи највећи, какве су последице и слично. Потом су ученици посматрали видео запис на исту тему, те је изведен оглед у ком су учествовали сви ученици – да се види колико је „Мало загађење – велик проблем“ и колико треба пречишћавања да се отклони загађивач из воде. Након изведеног огледа, ученици су посматрали цртани филм „Вода је живот“ и на крају наздравили чистом пијаћом водом.
Сваки ученик је добио Захвалницу за учешће у данашњем пројекту.Овакав вид учења ученици изразито воле, те су радо учествовали у свим активностима. Показали су завидно стечено знање о еколошким темама. Неколико ученика се истицало својим ангажовањем и показаним знањем. Прошле године смо изучавали изборни предмет Чувари природе и ја сам данас била поносна учитељица, јер су моји ђаци показали да знају како треба чувати планету и како дати свој допринос.
Р.К.