27.1.2020. у холу наше школе, одржана је свечаност у знаку сећања на лик и дела највећег српског просветитеља Светог Саве.

Аутори приредбе били су наставница српског језика Верица Вајагић и наставник музичке културе Велисав Белић. У извођењу драмског текста о Светом Сави учествовали су талентовани ученици: Андреа Царина, Клара Тапаи, Теодора Арсић и Јован Попов из 6/1, Илија Кантар из 6/2, Јована Стојиновић и Јана Веселиновић из 7/2 разреда.

Хор и оркестар ученика од 5. до 8. разреда, извео је четири композиције, које су нас гануле, сјајним извођењем наставника Веље и његових „велишана“, онако како само они то умеју. Чули смо дивне песме „Химна Светом Сави“, „То се Господ уселио у ме“,“Ми смо деца неба“ и „ О, радосне вести“.

Водитељи програма похвалили су и ученике који су били успешни на ликовном и литерарном конкурсу „Свети Сава у мојој школи“, који је расписала зрењанинска организација „Светосавље“. Прво место на ликовном конкурсу освојио је Матеја Ердељан из 3/2, похваљени су и ученици 3/2: Теодора Анђелковић, Маријана Боц, Немања Јовановић и Михајло Шкундрић. Треће место на литерарном конкурсу, освојио је Павле Дебелица из 6/2, похваљена је Клара Тапаи из 6/1 и Сара Пророк из 5/2.

Свештеник и вероучитељ у нашој школи, Ђорђе Бајкић резао је славски колач и одржао леп и поучан говор за све присутне.

Кума овогодишње славе била је наставница српског језика Верица Вајагић, а кумство за наредну годину предала је наставници, такође српског језика Јелени Марковић.

Након резања колача, следили су стихови посвећени Светом Сави, у извођењу ученика нижих разреда који похађају верску наставу.

Посебност овогодишње прославе крије се и у томе што је за сваког учесника у приредби, доброчинитељ обезбедио пакетић. Велико Вам хвала.

Била је ово лепа, топла и свечана прослава, баш како Светосавље и заслужује.

Срећна слава Свети Сава!

 

Организатор приредбе: директорка школе Тања Рођенков

Координатор приредбе: наставница српског језика Верица Вајагић

Фотографије: Светлана Крстанић

Текст: Радмила Комленић Беба