Млађи разреди Змаја обележили су Међународни дан деце, 1. јун. слушањем и посматрањем симфонијске бајке “Пећа и вук” у сали Културног центра Зрењанина, у извођењу Зрењанинске филхармоније и ученика Музичке школе “Јосиф Маринковић”.
Ово дело чувеног композитора Сергеја Прокофјева и овакав начин извођења изазвали су наше велико одушевљење. Зрењанинском филхармонијом дириговао је маестро Микица Јевтић, а кроз симфонијску бајку водио нас је наратор, познати глумац, а наш некадашњи Змајевац, Иван Ђорђевић – Џуди. У оркестру смо запазили и сјајног виолинисту, такође бившег Змајевца, Радета Живановића.
Ово је био јединствен музички догађај за млађе основце, јер су имали сјајну прилику да се упознају с једним занимљивим музичким делом, прилагођеном њиховом узрасту. Важно је омогућити деци да се од раног детињства упознају са уметничким достигнућима у свим областима, зато хвала на овом музичком поклону, нашој Зрењанинској филхармонији, Културном центру Зрењанин и Музичкој школи “ Јосиф Маринковић“ .
Учитељица Радмила Беба Комленић