Наши Змајевци првог, другог и трећег разреда учествовали су на Малим олимпиjским играма на општинском нивоу. Мали јунаци великог срца, дали су све од себе и ми се поносимо њима. Најбољи резултат остварили су најмлађи, првачићи, који су освојили четврто место у конкуренцији од четрнаест екипа. Браво!
Нисмо обезбедили пласман за наредни ниво такмичења, али можемо да се похвалимо да смо имали најбоље навијаче, наше срчане трећаке, који су надјачали неколико стотина ђака у дворани.
Спортска такмичења играју значајну улогу у сфери образовањa, физичког и здравственог васпитања деце. Мале олимпијске игре садрже бројне елементе неопходне за подстицање физичке спремности код ученика. Позитиван утицај на развој детета има и само надметање са другим екипама, када је присутно дружење, игра, узбуђење, фер-плеј, радост, понекад и туга. Све је то потребно у одрастању, јачању тела, личности и самопоуздања код деце, јер треба умети победити и остати пријатељ са побеђенима, умети изгубити и из пораза научити неке нове лекције.
До следећег такмичења, спортски поздрав : “Напред, Змајевци!”
учитељица Радмила Комленић