У нашем граду, у Културном центру, организован је НТЦ квиз за ученике другог и трећег разреда. Овога пута у квизу учествовале су четири школе: ОШ „Жарко Зрењанин”, ОШ „Ђура Јакшић“, ОШ „Вук Караџић“ и наша школа ОШ „Ј.Ј.Змај“. Екипе су биле мешовите и четворочлане, а за сваку од четири игре такмичио се нови тим ученика. Колико су игре биле занимљиве говоре и њихови називи: Причајуће роде, НТЦ шифра, Прича за памћење и НТЦ ребус. Такмичари су имали и подршку навијача из својих школа.

На самом почетку, публику и такмичаре, поздравила је водитељка програма, НТЦ предавач и водитељ НТЦ радионица, Теа Топић Лаништанин. Најавила је др Ранка Рајовића, аутора квиза и НТЦ система учења, који је један од водећих стручњака за развој дечје интелигенције. Он је одржао кратко предавање о значају маштовитих игара за учење и памћење, те је веома духовито задао и неколико забавних задатака деци, родитељима и наставницима у публици.

Квиз је водио весело и полетно Вук Рајовић, а наши школарци су се енергично и посвећено борили у овој мисаоној авантури. Квиз је протекао брзо, игре су завршене, проглашени су победници, а наша школа освојила је друго место.
Браво, малишани!
То је шеснаест малих јунака, који су пуна срца и широког осмеха дала све од себе за свој тим, своју школу. Имена тих храбрих мислиша су : Изабела Фехер, Матеја Исаков, Немања Драгић и Угрин Катић 2/1 (учитељ Милан Стојковић), Ана Лена Белић, Антонина Ћирић, Мина Вујичић и Петар Рајић 2/2 (учитељица Марија Вујовић), Лука Берак, Виктор Крајбих, Лазар Кукин и Јана Барјактаров 3/1 (учитељица Весна Оприн), Анђела Абдомеровић, Душан Грујин, Јован Роксић и Урош Познић 3/2 (учитељица Радмила Комленић).
Одушевљење оваквим мисаоним играма треба да нас подстакне да наставимо да пратимо рад и речи чувеног др Ранка Рајовића, да пратимо РТС НТЦ квиз, учимо кроз игру, како би што боље развијали памћење, подстицали радост у учењу, посебно деце и младих.

учитељица Радмила Комленић