Прослава школске славе Светог Саве у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ представљала је свечани тренутак заједништва и духовности. Ове године  27. јануара свечано и достојанствено обележен је дан великог српског просветитеља, архиепископа и утемељивача српске цркве и школе Светог Саве у цркви Ваведења Пресвете Богородице. Света литургија окупила је ученике, њихове породице и запослене у школи пружајући прилику за заједничко изражавање поштовања према Светом Сави.  Литургија се завршила резањем свечарског колача, којим су свештеници  Давор и Нинослав  кумство наше куме госпође Маје Ћурчин предали куми госпођи Жељани Наковски.

Након литургије организован је програм наше школе где су  ученици извели различите тачке у знак љубави према својој  школи и нашем просветитељу. Хор под диригентском палицом наставнице Даниеле Аврам извео је четири песме и тиме приредио прави мали концет у којем смо сви уживали. Ученици петог један су одглумили драмски комад и тиме поручили да је породица најбитнија, као и поштовање остарелих њених чланова од стране млађих. Затим су се смењивали рецитатори, ученици петих, седмих и осмих разреда.  То је била прилика да покажемо колико су нам ученици лепи, добри, паметни и талентовани. Родитељи су поносно посматрали извођење програма и подржавали су их у томе.

На крају прославе кумови славе породица Ћурчин је у порти поделила освештано жито и колач ђацима, њиховим ближњима и  свим присутним људима. Хвала им што су тиме учинили да се осетимо блиско и поносно.

Ова прослава је била прилика да се нагласи важност заједништва у оквиру школске средине, те да се подстакне дух сарадње и међусобног поштовања међу члановима школске заједнице. Сви заједно смо створили незаборавне тренутке  који јачају везе унутар школске породице. Прослава Светог Саве постаје прилика за одавање почасти традицији,  образовању и заједништву  које краси школу „ Јован Јовановић Змај“.

Директору наше школе, Тањи Рођенков, желим изразити посебну захвалност за преданост и визионарски приступ организацији прославе. Њено вођство је било кључно у стварању свечане атмосфере. Такође се желим захвалити наставници музичке културе Даниели Аврам на лепој сарадњи , чије су изванредне музичке тачке додатно обогатиле прославу,, као и свим колегама и педагогу школе, свим запосленима ,који су својим присуством учинили да се све лепо и вредно међусобно подели.

Родитељима и ближњима наших ученика изражавам велику захвалност, јер су својом подршком и ентузијазмом допринели успеху ове прославе. Њихово присуство и ангажман створили су топлу атмосферу која нас је ојачала.

Хвала нашим ученицима  који су показали преданост ,посвећеност, таленат и велику жељу да буду део тога.

Хвала свима који су допринели да прослава Светог Саве буде назаборавна, стварајући тренутке који ће нас инспирисати у будућности.

Верица Вајагић, наставница српског језика