Змајевци су били домаћини чувеном Урошу Петровићу у оквиру јубиларне манифестације „Песничка штафета“ Градске народне библиотеке у Зрењанину. Ово јединствено културно наслеђе Србије одржано је 50.пут и представљена је антологија „Педесетица“, коју је приредио управо Урош Петровић. Антологија је збирка одабраних песама гостујућих песника који су до сада водили манифестацију.
Урош Петровић је писац чије су промоције и предавања паметна и раздрагана, загонетна и духовита. Он се слуша и прати без трептаја, уз решавање сјајних загонетки које подстичу развој мишљења. Учи нас како да мислимо и будемо другачији, да уживамо у мозгалицама и играма које подстичу раст и развој. Тако је било и овог пута. Ученици су показали топлу добродошлицу овом генијалцу и представили своје песме у такмичарском делу програма.
Честитамо свим Змајевим песницима, захваљујемо се Урошу Петровићу и Градској народној библитеци на овако сјајном дружењу.
На крају, проглашавамо победнике, мале песнике који улазе у следећи круг такмичења и представљаће нашу школу, а то су Нађа Нинков 4/1 (учитељица Јелена Михајлов) и Тања Златановић 5/1 (наставница Верица Вајагић).
Браво и срећно у даљем такмичењу!
Учитељица Радмила Комленић