Вероучитељ је наградио најлепше свеске

У нашој школи православну веронауку предаје вероучитељ Желимир Јовановић.
Од свих полазника, међу ученицима нижих разреда, неколико ученика се истакло вођењем својих свезака. Ове ученике, вероучитељ је наградио књигом.

Р.К.

Змајев Новогодишњи вашар

Колико је наш вашар био успешан, раскошан и маштовит погледајте на нашој фб страници.
Линкови:

Хвала свима који су учинили да овај вашар буде тако Змајев 😊

Срећан распуст, Божићни и Новогодишњи празници 😊

Р.К.

Ликовне радионице 1/2 и 3/1 у Савременој галерији

Изложба слика уметника Ж.Туринског, Д.Вијатова, М.Соларова била је инспирација ученицима за ликовни израз, да слободно и маштовито креирају свој рад.
Образовање и култура су неодвојиво повезани, отуда постоји потреба, срећом и иницијатива да институције међусобно сарађују кроз различите видове. Хвала Јелици Миливојев, организаторки радионица на позиву и сарадњи 😊
Фотографије можете погледати на ФБ страници Савремене галерије Зрењанин, где ће бити објављено и време одржавања изложбе најуспешнијих радова ученика из више зрењанинских школа, као и време доделе награда победницима.

Линк за фотографије

Р.К.

Позоришна представа у школи

4.децембра 2017.  ученици нижих  разреда посматрали су представу „Преко седам брда“, зрењанинског позориштанца “ Звездица“.
У непосредном контакту са глумцима ученици су радо учествовали и били део ове позоришне игре. Смејали смо се уз стихове Љубивоја  Ршумовића у драматизацији Т.Рељин. У друштву другара заједно смо уживали, нечега знаног се подсетили, понешто ново и научили ☺

Р.К.

Дан мале школе за велике људе

Наша школа је 24.11.2017. пред препуном салом Културног центра на свечани начин прославила рођендан нашег великана песништва Јована Јовановића Змаја, али и 55 година постојања наше мале, но успешне школе.

Посебно смо поносни на лепу сарадњу са оближњим вртићем који такође носи назив чика Јове Змаја, те смо те вечери заједно делили светлости сцене.

Овај радостан, разнобојан, музички, сценски, културни, али пре свега школски догађај забележили смо фотоапаратом, на нашој ФБ страници.

Posted by OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Zrenjanin on недеља 26. новембар 2017.

Прослава је имала и медијску пажњу локалних портала и много им хвала на подршци.

Портал Зрењанински:

OBELEŽEN DAN OSNOVNE ŠKOLE “JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ”

I love Zrenjanin:

Dan OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ zajedno proslavili osnovci i vrtićanci

Р.К.

1-2 у школској библиотеци

📚Наша школска библиотека има енциклопедија, књига, сликовница, наслова за све узрасте, ранијих издања, класичних дела, али и дела савремених аутора.
📚Љубав према читању је вишеструко узвраћена 😊
✔ све боље читаш, говориш и пишеш,
✔ богатиш се знањем,
✔растеш и развијаш се са сваком прочитаном књигом,
✔успут се дружиш и уживаш 😊
📚 у Змај библиотеку пођи,
своју књигу нађи,
и опет, и опет, дођи,
знањем се „наслади“ 😊

Р.К.

Предавање „ЧИСТЕ РУКЕ“

Како у школи бринемо о здрављу наших малишана , радо сарађујемо са оближњим  Дечјим диспанзером.

У петак, 27.октобра 2017, медицинска сестра , драга нам Гоца 🙂 , одржала је предавање  и ППТ презентацију  на тему „Чисте руке“, ученицима првог разреда наше школе.

Уз добре примере, разговор са децом , подсетили смо се зашто треба да имамо чисте руке, када, чиме и како их перемо.

И чика Јова Змај је написао стихове о томе :

„Пре и после јела треба руке прати,

немој да те на то опомиње мати.

Прљавим рукама, загади се јело,

па се тако болест унесе у тело“.

Р.К.

На предавању „Трговина људима“

Ученици наше школе са наставником Дарком Станковим, присуствовали су предавању, које су поводом Европског дана борбе против трговине људима одржали волонтери Црвеног крста Зрењанина и запослени у зрењанинском МУП-у у малом амфитеатру Техничког факултета „Михајло Пупин“.

 


Недеља програмирања

Европска Недеља кода (Codeweek)је иницијатива која има за циљ да донесе кодирање и дигиталну писменост свима на забаван и привлачан начин. Организује се већ 5 година заредом, а наша школа други пут учествује на часу програмирања, који организује Технички факултет „Михајло Пупин“.

40 ученика наше школе у пратњи наставника Дарка Станкова, дочекала је продекан за наставу др Дијана Каруовић. Након уводне речи, ученици су видели краћу демонстрацију управљања роботима а затим у рачунарским кабинетима исписали своје кодове.

Учешћем у Недељи кода, допринели смо да наша земља заузме 7. позицију у свету, по броју догађаја посвећених кодирању. [табела са резултатима]  🙂

Ученици I 1 имају много разлога за славље☺

Осим што је учионица летос окречена и офарбана, родитељи су нам помогли, да после више година, опет имамо исправан рачунар, лепу опрему за физичко, а у прозорима саксије са цвећем!

Велико хвала и пуно пољубаца шаљемо родитељима

Панић, Витомиров, Шушак и Табачки.

Учитељица Весна Оприн