У петак, 9. децембра, на Техничком факултету „Михајло Пупин“ одржан је још један час програмирања (The Hour of Code), коме је присуствовало 37 ученика наше школе са другарима из „Ђуре“, и наставник Дарко Станков.

Проф. др Дијана Каруовић, пожелела је добродошлицу свима, а затим се присутнима обратио помоћник градоначелника града Зрењанина, Душко Радишић. Мсц. Предраг Пецев је демонстрирао роботичку руку, контролер покрета за видео игрицу, као и робота са 6 ногу!

Затим су ученици реализовали свој сат програмирања. Ученици 5. и 6. разреда су решавали задатаке на страници code.org а ученици 7. и 8. разреда су израдили HTML страницу. За све младе програмере, домаћини су припремили сокове и бомбоне, а у холу факултета, компанија Levi 9 IT Services је презентовала Arduino детектор лажи и кабину за сликање.

Ученици увек са нестрпљењем ишчекују овакве посете факултету током којих имају прилику да чују предавања и виде занимљиве презентације стручњака из IT сектора, као и да разговарају са њима. Ови сусрети су врло значајни јер ученике упознају са могућностима савремених технологија и подстичу интересовање за изучавање ове области.

[slideshow_deploy id=’2795′]